Гриби Шіітаке смажені зі сметаною

  • Підготовлення: 10хв
  • Приготування: 15хв
  • Загальний час: 25хв
  • Порцій: 4

Рецепт приготування:

  1. 1. Готуємо гриби: сухі- замочуємо, свіжі капелюшки - ріжемо, ніжки - розрізаємо вздовж волокон.
  2. 2. Розігріваємо глибоку сковороду, додаємо рослинне і вершкове масло, викладаємо ніжки грибів шіітаке, обсмажуємо до напівготовності і додаємо подрібнені капелюшки шіітаке. Смажимо, не забуваючи періодично помішувати.
  3. 3. За кілька хвилин до готовності додаємо дрібно нарізану цибулю - і трохи обсмажуємо її разом з грибами. І тільки в кінці приготування додаємо сметану і часник зі спеціями, солимо за смаком.
  4. 4. Млоїмо під кришкою 3-4 хвилини, вимикаємо вогонь і даємо ще трохи настоятися.
  5. 5. Подаємо до столу з будь-яким гарніром, попередньо посипавши свіжою зеленню на ваш смак.

Інгредієнти:

  • Гриби Шіітаке - 0,5 кг
  • Сметана - 2 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Перець чорний - 1 щіпка
  • Зелень - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Рослинна олія - 50 г.
  • Вершкове масло - 50 г.  

Смачного!

Інші рецепти з категорії Шіітаке