Тушкована курка по-японськи

  • Підготування: 20хв
  • Приготування: 25хв
  • Загальний час: 45хв
  • Порцій: 4
  • Соус Понці можна приготувати заздалегідь - за день або ще раніше: налийте мирин в маленьку каструльку, доведіть до кипіння і потримайте на сильному вогні 30 сек, щоб випарувався алкоголь. Додайте інші інгредієнти соусу, перемішайте і зніміть з вогню. Вилийте в тарілку, накрийте і відставте в сторону. 

  • 1. Покладіть локшину в миску і залийте холодною водою. Залиште на 10 хв, злийте воду і відставте миску
  • 2. У великій жароміцній каструлі закип'ятіть курячий бульйон
  • 3. Зменште вогонь, щоб бульйон ледь кипів, покладіть шматочки курки і варіть 10 хв
  • 4. Додайте моркву і варіть 5 хв
  • 5. Потім додайте горошок, пагони бамбука і варіть ще 2-3 хв
  • 6. Додайте гриби і нашатковану китайську капусту, доведіть до тихого кипіння і варіть 2-3 хв
  • 7. Нарешті, додайте рисову локшину і готуйте 2-3 хв, поки локшина не стане гарячою. 
  • 8. Розлийте соус в 4 маленькі мисочки
  • 9. Розкладіть тушковану курку в тарілки
  • 10. Подавайте разом з соусом, який можна смакувати з маленькими шматочками

Інгредієнти:

  • Тонка рисова локшина - 225г 
  • Курячого бульйону - 600мл
  • Курячих грудок, тонко нарізаних - 550г 
  • Моркви, нарізаної скибочками - 225г 
  • Горошку - 200г 
  • Банка пагонів бамбука скибочками, близько 200 г, злити рідину - 1шт
  • Гриби шіітаке, нарізаних скибочками - 125г
  • Китайської листової капусти - 115 г 

  • Соус Понці:
  • Солодкого рисового вина мирин - 3 ст.л. 
  • Сік 1 лимона
  • Сік 1 лайма
  • Рисового оцту - 3 ст.л. 
  • Темного соєвого соусу - 90 мл 

Смачного!

Інші рецепти з категорії Шіітаке