Соус Понці можна приготувати заздалегідь - за день або ще раніше: налийте мирин в маленьку каструльку, доведіть до кипіння і потримайте на сильному вогні 30 сек, щоб випарувався алкоголь. Додайте інші інгредієнти соусу, перемішайте і зніміть з вогню. Вилийте в тарілку, накрийте і відставте в сторону.
1. Покладіть локшину в миску і залийте холодною водою. Залиште на 10 хв, злийте воду і відставте миску
2. У великій жароміцній каструлі закип'ятіть курячий бульйон
3. Зменште вогонь, щоб бульйон ледь кипів, покладіть шматочки курки і варіть 10 хв
4. Додайте моркву і варіть 5 хв
5. Потім додайте горошок, пагони бамбука і варіть ще 2-3 хв
6. Додайте гриби і нашатковану китайську капусту, доведіть до тихого кипіння і варіть 2-3 хв
7. Нарешті, додайте рисову локшину і готуйте 2-3 хв, поки локшина не стане гарячою.
8. Розлийте соус в 4 маленькі мисочки
9. Розкладіть тушковану курку в тарілки
10. Подавайте разом з соусом, який можна смакувати з маленькими шматочками
Інгредієнти:
Тонка рисова локшина - 225г
Курячого бульйону - 600мл
Курячих грудок, тонко нарізаних - 550г
Моркви, нарізаної скибочками - 225г
Горошку - 200г
Банка пагонів бамбука скибочками, близько 200 г, злити рідину - 1шт